2013. február 10., vasárnap

Krumplis lángos

                                                             Krumplis lángos 


Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg burgonya
2 dkg élesztő + 
kevés tej + cukor
1 tojás


Tálaláshoz ízlés szerint:
Tejföl, sajt, fokhagyma 

                 
Elkészítés: Olaj a sütéshez.A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen meghámozva áttörjük.
A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt.
Ha a burgonya kihűlt; beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot,
majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát készítünk belőle,
lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk.
Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk.
A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bő forró olajban pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése