Téli vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók:
2 üveg házi vegyes gyümölcs kompót tetszés szerin levével együtt (cseresznye, meggy,körte, stb.)kevés fagyasztott gyümölcs pl szilva, kb. 2 liter víz, csipet só, nagy 20% tejföl, 2 evőkanál liszt, 5 db szegfűszeg, 1-2 db egész fahéj, 1 db citrom, 1 1/2 dl szörp (ízlés szerint de lehetőleg piros színű)Elkészítés:
A hideg vizet a tűzhelyre teszem, beledobom a citromot felkarikázva, csipet sót, szegfűszeget és a fahéjat. A fűszereket ajánlott tea dióban beletenni, hogy könnyebben lehessen majd kiszedni. Nagyon összeforralom. Ha összeforr kiszedem a citromkarikákat és a fűszereket és beleteszem az összes gyümölcsöt a levével együtt is és a szörpöt is Amint felforrt a leves, a tejföllel és a lisztel habarást készítek majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntöm. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzöm, majd ha kihűlt Hűtőben érlelem a tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése