2013. február 15., péntek


  • Mézes aprósütemény (kislányom sütije amit ő készített)

  • A tésztához

    20 dkg méz
    15 dkg porcukor
    10 dkg Rama 
    1 db tojás
    1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
    50 dkg liszt
    1 csomag sütőpor

  • A töltéshez
    40 dkg málnalekvár, vagy bármijen lekvár

  • A bevonáshoz
    15 dkg tortabevonó
    3 evőkanál étolaj

    dekor cukorka

Elkészítés

A tésztához a mézet gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük. A többi hozzávalót egy tálban előkészítjük, majd a mézzel összegyúrjuk.A tésztát folpackba csomagolva minimum 3-4 órán át pihentetjük a hűtőben. Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kis formákkal (tetszőleges) szaggatunk belőle. Tepsibe téve előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megéghet. Miután kihűltek,  összeragasztjuk a lekvárral és félig az olvasztott olajos csokiba és cukarkába mártjuk 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése