Temesvári sertésragú nokedlivel
Hozzávalók:
1 db babérlevél
50 dkg zöldbab
1 evőkanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
3 db nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
80 dkg sertéstarja
4-5 evőkanál házi lecsó
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágom, kisütöm a zsírját, majd beleteszem az apróra vágott hagymát, megpirítom, majd picit félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, majd visszatéve a tűzre, hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.
Nokedli:
40 liszt
3 tojás
1 teáskanál só
víz
2 evőkanál zsír, vagy étolaj
Először is, egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni egy kanál sóval.
A liszteket egy tálba szitálom, hozzáadom a tojásokat, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem. Gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni. Mikor a víz forr, beleszaggatom, majd miután feljöttek a víz tetejére egy-két percig hagyom még főni, majd kimeregetem, leöblítem, lecsepegtetem és locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt, vagy olajat, majd összeforgatom.Ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése