2013. február 3., vasárnap

Temesvári sertésragú nokedlivel


                                                Temesvári sertésragú nokedlivel

Hozzávalók:

1 db babérlevél

50 dkg zöldbab

1 evőkanál pirospaprika

3 gerezd fokhagyma

3 dl tejföl

10 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál liszt

3 db nagyobb fej vöröshagyma

ízlés szerint só, bors

80 dkg sertéstarja

4-5 evőkanál házi lecsó

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágom, kisütöm a zsírját, majd beleteszem az apróra vágott hagymát, megpirítom, majd picit félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, majd visszatéve a tűzre, hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom. 


Nokedli:

40 liszt
3 tojás
1 teáskanál só
víz
2 evőkanál zsír, vagy étolaj



Először is, egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni egy kanál sóval.
A liszteket egy tálba szitálom, hozzáadom a tojásokat, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem. Gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni. Mikor a víz forr, beleszaggatom, majd miután feljöttek a víz tetejére egy-két percig hagyom még főni, majd kimeregetem, leöblítem, lecsepegtetem és locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt, vagy olajat, majd összeforgatom.Ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése